אחרי צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

20/11/2013 | 19:14 | מאת: ר

שלום, לפני כיומיים ביצעתי צלילה באילת לעומק של 30 מטר אחרי בערך חצי שנה שלא צללתי. בתחילת הצלילה הרגשתי לחץ בצד שמאל של המצח מעל העין ובהמשך הצלילה זה עבר. לאחר שיצאתי הרגשתי לחץ במצח מעל הגבה השמאלית ומאז כבר יומיים אני עדיין מרגיש את אותו הלחץ המציק הזה בעין וטיפה מעל. האם זה תופעה שיכולה לקרות? והאם אני צריך לפנות לטיפול רפואי? או שהזמן מעביר את זה? תודה

שלום לך ר. הסימנים שאתה מתאר מצביעים כנראה על בעיית איזון לחצים בסינוס בקדמת המצח, הסינוס הפרונטאלי, במקרה שלך אוויר דחוס שנכלא בסינוס בעת הצלילה ולא השתחרר לקראת סיום הצלילה. שים טיפות אף, רצוי אוטריווין ג'ל שאתה יכול להחדירו עמוק לאף. במידה והרגשת ה"לחץ" לא תעבור לאחר כחצי או שעה מהטיפות ששמת, פנה לבדיקת רופא א.א.ג.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)