מיגרנות וצלילה.

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

14/11/2013 | 14:38 | מאת: אחת.

שלום, אני רוצה לקחת קורס צלילה והשאלה האם ניתן לאדם הסובל ממיגרנות לצלול, לא בזמן התקף כמובן. מה הסיכונים בצלילה של אדם הסובל ממיגרנות? כמו כן, האם ציפצוף בנשימה שלא חזר מעל ל7 שנים עלול להיות גורם סיכון? בנוסף, האם עקמת קלה (10 מעלות) היא בעיתית? תודה מראש.

שלום לאחת, כללית, תופעת המיגרנה לכשעצמה אינה מהווה בעייה, זאת בתנאי כאשר מדובר באבחנה הנכונה, וכמובן אין לצלול בעת התקף. מדאיג אותי יותר סיפור ה"ציפצוף" בנשימה שאת מספרת עליו. לדעתי גם אם התופעה חלפה, כדאי להיבדק אצל רופא ריאות ולעבור תפקודי נשימה. איני רואה בעייה בצלילה לעקמת הקלה, יתכן ותהא זו בעייה בנשיאת הציוד עד המים, יש לקחת זאת בחשבון. אך כאמור חשובה הבדיקה אצל רופא ריאות !

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)