iddm

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

05/11/2013 | 07:57 | מאת: אנונימי

שלום. אני בן 42 לוקה ב-סןכרת נעורים ומעוניין לעשות קורס צלילה. אני לוקח diovan וaspirin ומשתמש במשאבה. שאלתי היא האם ישנה בעיה (במידה ול"ד מאוזןו גם הסוכר ואינני סובל מסיבוכי סוכרת)שכן אני צריך להתנתק מהמשאבה לפני כניסה,ואכן מה עלי לעשות(חוץ מלבדוק סוכר לפני ואחרי). 2. האם יש בעיה בנטילת diovan לצלילה? 3.האם יש מגבלה בהוצאת רשיון 1+2 במצב זה ומה זה דורש ממני?

שלום לך, סוגיית חולי סוכרת וצלילה הינה מורכבת, זאת כמובן עקב הסיכון לטשטוש או איבוד הכרה בעיקר בגלל היפוגליקמיה וזאת בסביבה התת המימית ולכן חשיפה לסכנת טביעה. במקרים קלים ורק לאחר בדיקה יסודית וקורס מיוחד, ניתן לאשר רפואית לעבור קורס צלילה ספורטיבית. פנה לפרופ' פיני הלפרין מבית חולים איכילוב, הוא היועץ הרפואי של רשות הצלילה ועסק בתחום זה של אפשרות צלילה לחולי סוכרת.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)