בדיקת כשירות רפואית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

18/08/2013 | 17:58 | מאת: גל

שלום, אישתי רוצה להירשם לקורס צלילה. כיום היא בת 29 ובגיל 17 עברה ארוע מוחי וניתוח צינתור. כיום מעל ל 10 שנים היא בריאה לחלוטין ולא נמצאת במעקב כלשהו או טיפול רפואי כלשהו עקב המקרה הנ"ל. רציתי לדעת אם היא יכולה לבצע קורס צלילה. אודה אם אוכל לקבל תשובה בהקדם מכיוון שהיא רוצה להתחיל את הקורס בעוד שבועיים. תודה

שלום לך גל, סיפור רפואי שכזה הכולל אירוע מוחי וצנתור, יש לבודקו בדקדקנות לפני אישור רפואי לקורס צלילה. מן הראןי שאשתך תבדק אצל רופא צלילה ושתבוא עם כל המסמכים הרפואיים, רצוי שרופא הצלילה יהיה מומחה לנוירולוגיה. כללית, יש לזכור שאיבוד הכרה בתווך המימי עלול להביא לטביעה ועל כן יש לשלול כל סיבה אפשרית לחשיפת יתר לאירוע טישטוש או איבוד הכרה לאחר סיפור שכזה.

18/08/2013 | 20:44 | מאת: גל הרטמן

תודה ד"ר יהודה. אתה יכול להמליץ לי בבקשה על רופא שכזה?

פרופ' קרלוס גורדון מהמחלקה הנוירולוגית בית חולים מאיר בכפר סבא.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)