צלילה לאחר ניתוח לתיקון שבר בארובת העין

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

28/07/2013 | 21:52 | מאת: עידית

ד"ר מלמד שלום, לפני כ- 9 שנים עבר בני ניתוח לתיקון שבר בארובת העין לאחר חבלה. במהלך הניתוח הוכנס קיבוע לצורך איחוי השבר. מאז ללא תופעות לוואי או השפעות כלשהן. האם יש מניעה ממנו לעבור קורס צלילה? תודה עידית

שלום לך עידית, כללית, במידה והניתוח והשחזור עברו בהצלחה ואין כל עדות לכליאת אוויר במיוחד בסינוס הפרונטאלי בעת שינויי לחץ סביבתי כמו בעת נחיתה במטוס וכ', הרי אין לדעתי כל מניעה לעבור קורס צלילה. ממליץ בכל זאת להתייעץ ולהיבדק אצל הרופא שטיפל בך. בכל מקרה בכניסה למים, כבר במים רדודים, במידה ויש קושי בהשוואת הלחצים בעיקר בסינוס הפרונטאלי, לא הייתי ממליץ להמשיך ויש להיבדק אצל א.א.ג המבין הנושא הצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)