צלילה עם סטומה רפואית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

12/07/2013 | 23:28 | מאת: עופרית

ד"ר מלמד שלום רב, ברצוני לשאול שאלה בשם חברה שלי שתבוא לחופשה בישראל באוגוסט. הבחורה בת 32, צוללנית מוסמכת שסובלת מאז נעוריה ממחלת קרון CROHN'S DISEASE. מאז כ-שנה וחצי היא עם סטומה רפואית. היא טרם צללה עם הסטומה אך ידוע לה כי יש חולים עם סטומה הצוללים עם שסטום חד-כיווני מיוחד. כשתבוא לישראל נרצה לצלול ביחד. לכן השאלות הבאות: - האם ידוע לך על צוללנים עם סטומה רפואית? מה מותר , מה אסור, מה כדאי, מהם הסיכונים? איזה בדיקות/אישורים יש להסיג? - היא תצטרך לעשות ריענון, האם אישור של רופא גסטרו או רופא צלילה מהולנד ייאפשר לה לצלול מבחינת הנהלים- או שדרוש אישור רופא צלילה ישראלי? בהערכה רבה ותודה רבה מאוד מראש, עופרית

שלום לך עופרית, כללית, במידה ואוטמים את הסטומה כלפי חוץ איני רואה בעייה לצלול מבחינת איזון הלחצים. אישור רופא צלילה או גסטרו מהולנד בוודאי יהא לו משקל. כאן בארץ ניתן להתיעץ עם גסטרו המבין בצלילה. יודע אני כי ניתן לצלול עם סטומה, איני מכיר עתה מי שהוא בארץ שצולל עם סטומה. צלצלי 048377851 או 048377812 החל מיום רביעי ואנסה לעזור.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)