אפילפסיה וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

18/01/2013 | 14:39 | מאת: ברכה

בגיל 6 אובחנתי כאפילפטי - פטיט מאל, ללא התקפים, ע"פ eeg. טופלתי תרופתית עד גיל 14.כיום אני בת 24 וeeg תקין. האם יש מגבלה המונעת ממני לעבור קורס צלילה? תודה מראש

שלום לך ברכה, צלילה היא פעילות בתווך התת מימי, כל טישטוש ובוודאי איבוד הכרה מתחת המים עלול להביא לשאיפת מים לדרכי הנשימה ולטביעה, על כן כל בעייה נוירולוגית בעבר הקשורה בחשש לאיבוד הכרה מחייבת בדיקה מדוקדקת על מנת להוציא מכלל אפשרות של בעייה שכזו. אבחנה כגון זו שאת מתארת לפני קורס צלילה מחייבת הערכה ניורולוגית מניורולוג שהוא גם רופא צלילה. כזה הוא פרופ' קרלוס גורדון מהמחלקה הנוירולוגית בבית החולים מאיר בכפר סבא.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)