חבלה בעין?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

31/12/2012 | 19:07 | מאת: בן

שלום דר. מלמד. צללתי לאחר צינון לעומק של עד 12 מ. ובמהלך הצלילה הופיע כאב חד באיזור הסינוסים הפרונטליים וכן בעיניים. ביציאה שמתי לב שאני מדמם באופן רציני מהאף. לאחר אבחון של רופא א.א.ג. והפניה למיון אושפזתי משך כשבוע וחצי בעקבות סינוסיטיס. רק עכשיו אני מצליח להבין שהכאב העמום הנוסף שהרגשתי בקרבת המצח היה באיזור העילי הפנימי של העין. בעוד כאב הסינוסים כעת פחות, הכאב בעילית העין חי וקיים. מה יכול להיות מקור הכאב? האם ייתכן שנגרם נזק לעין? וחשוב מכל, האם ידוע לך על רופא עיניים מומחה בעל נסיון בחבלות צלילה? תודה.

שלום לך בן, אכן נשמע שבעיית השוואת לחצים בסינוס הפרונטאלי בקדמת המצח, זו הייתה הבעיה. גודלו ושלוחותיו של סינוס זה שונות מאוד בגולגלות האדם. יש וחרירים מגיעים אף לארובת העין. הכאב ב"עילית העין" שאתה מתאר הינו כאב שכיח לאחר אי שיוויון לחצים בסינוס הפרונטאלי במיוחד לאחר עליה מצלילה בה היה קושי בהשוואת הלחצים. להבא באם כאב שכזה מפיע בתחילת הצלילה, כדאי להפסיק, במידה ומופיע בעת העליה, מיד עם היציאה מהמים לשים טיפות אף להקטנת הגודש ולהקל על ניקוז הסינוסים. לגבי רופאי עיניים שהם גם רופאי צלילה - דר' מיכאל גלבוע ודר יצחק בירן במחלקת עיניים ברמב'ם שבחיפה.

04/01/2013 | 01:04 | מאת: בן

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)