גדילה של קוצר ראיה בצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

24/12/2012 | 09:25 | מאת: קובליס מוטי

ד"ר מלמד שלום רב אני עצמי אופטומטריסט וצולל. אני מתכון לכתוב מאמר על מחקר שאני מבצע על חברי לצלילה בנוגע לגדילה של קוצר ראיה וקטרקט עקב (אפשרות) של צלילות נייטרוקס לאורך זמן. את הבדיקות אני מבצע לאורך של 15 שנה על שלושה פציינטים (בני זוג שלי לצלילות) ועל עצמי. בכל המקרים היו שינויים בקוצר הראיה בזמן שתאורתית לא היה צריך להיות שום שינוי. גי הנבדקים אחרי גיל 40. מקרה אחד יוצא דופן והיה של התפתחות של קוצר ראיה של תשע דיאופטר. שזה חריג ביותר. האם נתקלת במחקרים או מיקרים דומים? תודה מראש מוטי

שלום לך מוטי, אפשרות התפתחות קוצר ראיה וקטרקט בצלילה קשורים ללחצו החלקי של החמצן בתערובת הגז הננשם בצלילה או בטיפולים רבים מאוד בתא לחץ בנשימת 100% חמצן. הנושא ידוע זה מכבר ויש מחקרים ומאמרים על כך. רופא עיניים בצי האמרקאי בשם -Frank K. Butler כתב על כך רבות ואף מאמר סקירה מצוין: Diving and hyperbaric ophthalmology. Surv. Ophthlmol. 39:347-366. 1995. גם אצלנו נערכו מחקרים בנושא. ליתר פרטים אתה מוזמן להתקשר אלי - 048377851 או 048377812.

30/12/2012 | 11:04 | מאת: מוטי קובליס

תודה רבה . אכן אבדוק את המאמר. אני בטוח שנהיה עוד בקשר בנושא הזה. סוף כל סוף זה נוגע לחלק נכבד מהצוללים. תודה שוב בכבוד רב מוטי

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)