בעיות פמפום

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/09/2012 | 03:43 | מאת: אייל

שלום לך. אני צולל חופשי מזה כמה שנים אך תמיד היו לי בעיות בפמפום. באמצע הירידה אני צריך תמיד לעצור ולהרים את הראש כדי לפמפם אחרת לא מצליך. כמו כן לפעמים גם לא מצליח לפמפם כלל. דבר נוסף אני יודע שיש כדורים שצריך מרשם שהם עוזרים לפמפום. אני חושב שהם עוזרים להרחבת התעלה של האוזן.אודה לך אם אם תוכל לרשום לי את שמם. תודה

שלום לך אייל, צלילה חופשית הינה פעילות מבורכת ובריאה אך לא כדאי להתנות אותה בהזדקקות מתמדת לכדורים המורידים גודש (התרופה ניקראת סינופיד). ניתן להשתמש בכדורים אלא או בטיפות אף במידת הצורך אך מאוד לא כדאי לפתח בהן תלות. ממליץ לך להבדק אצל רופא א.א.ג המבין בנושאי הצלילה, קרא את תשובתי לשואל שלפניך.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)