סינוסים

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/08/2012 | 20:42 | מאת: יניב

שלום ד"ר יהודה , עד לפני 3 שנים הייתי צולל קבוע צלילה חופשית במשך 10 שנים ללא בעיה ותקלות . לפני מס' חודשים התחלתי לחזור לתחביב הישן אך ללא הצלחה, בכל צלילה שניסיתי לבצע צץ כאב חד וממוקד במצח שמנע ממני את המשך הצלילה, יש לציין שגם בפעמים אחרי לא הצלחתי הכאב הופיע ומנע ממני את המשך הצלילה , בנוסף נחיר אחד תמיד סתום חלקית פעם ימין ופעם שמאל ,אני לא מנוזל אך שאני יוצא לאוויר / שמש אני מתעתש מס פעמים. אני מניח שזה מעיכת סינוס,זה יכול להיות כתוצאה מאלרגיה ?האם אני יוכל לצלול אי פעם ?מנסיונך יש סיכוי לטיפול יעיל??תודה מראש

שלום לך יניב, אכן הכאב החד והממוקד שאתה מתאר נובע מהפרעה באיזון הלחצים בין הסינוס במצח הנקרא הסינוס הפרונטאלי לבין חלל הפה וחלל האף. תופעה זו די נפוצה וקשורה בגודש ריריות החוסמות את החרירים הקטנים המנקזים את הסינוס. הסיבות לגודש זה הן רבות. מציע לך להבדק אל רופא א.א.ג מומחה שהוא גם רופא צלילה, צילום סינוסים ועוד, טיפות אף עשויות לתת מענה חלקי בלבד,בהן אין להשתמש הרבה, עלול להתפתח תלות, יש בצורת ג'ל כמו אוטריווין שניתן להחדיר לעומק הנחיר ומשך ההשפעה רב יותר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)