פגיעה באוזן בצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/06/2012 | 17:00 | מאת: תומר קצב

דר שלום צללתי לפני שבוע וחצי באקוודור ובמהלך הצלילה לא הצלחתי לשחרר לחץ באוזניים עד שכנראה נקרע עור התוף באוזן ימין וכשיצאתי מהמים ירד לי דם מהאף אך ללא כאבים חזקים, הלכתי לרופא צלילות שנתן לי אנטיביוטיקה ולאחר ארבעה ימים בדק אותי ואמר שאני יכול לצלול שוב. צללתי ואותו הדבר קרה לי רק באוזן שמאל. אני כרגע בפנמה ובקושי רופא רגיל יש פה, הרופא כאן אמר לי שהוא אינו יכול לראות את עור התוף משום שהוא חסום במשהו שלא הבנתי ונתן לי משהו לנקות את האוזן. חשוב לציין שלא ירד לי דם מהאוזן ולא הרגשתי צלצולים או חוסר שמיעה, מה עליי לעשות ומה דעתך?

שלום לך תומר, מצטער, ללא בדיקה ותחקור מפורט לא אוכל לענות ספציפית לבעייתך, כללית, במידה ובתחילת בצלילה, כבר במטר שנים הראשונים, אתה מתקשה להשוואת לחצים, אל תמשיך בצלילה! במידה ואכן ישנו קרע בעור התוף אל תצלול! לכשתגיע ארצה פנה לרופא א.א.ג. שמתמצא בצלילה לבדיקה מדוקדקת.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)