האם יש יש מניעה לצלילה אחרי הסרת אונה שמאלית?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

17/06/2012 | 11:01 | מאת: שלומית סימון

בדצמבר 2010, בעקבות גילוי גידול סרטני, הוסרה האונה השמאלית העליונה מריאותי. האם זה נכון שלא אוכל יותר לצלול??

שלום לך שלומית, כללית, לא הייתי מאשר רפואית בשום אופן להתחיל קורס צלילה עם היסטוריה רפואית כגון זו. הסיכון לחבלת לחץ ריאתית בצלילה ספורטיבית לאחר ניתוח מעין זה הוא רב מדי מכדי לקחתו לשם עיסוק בספורט הצלילה. במידה ואת כבר צוללת מנוסה עם ניסיון רב, לדעתי ניתן לבחון מקרה לגופו תרתי משמע, בדיקות מקיפות ומדוקדקות על ידי רופא ריאות מומחה ועוד. צלצלי ואנסה לעזור - 048377851 או 048377812.

17/06/2012 | 19:16 | מאת: שלומית

תודה תודה על התשובה הברורה. את קורס הצלילה סיימתי לפני מספר שנים, אך לא צללתי מאז הרבה, בגלל הסרטן. לא נורא. אחזור לשנרקל בכיף מעל בועות הצוללנים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)