צלילה לעומק לחולי אפילפסיה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

30/06/2010 | 09:56 | מאת: לי אייל

שלום. אני אשמח להבין דרכך, אחרי הרבה שנים שאף אחד לא נתן לי תשובה מספקת, האם צלילה או הלחץ שיוצרת הסביבה התת-מימית מעודדים התקפי אפילפסיה. בילדותי חוויתי התקפי אפילפסיה (petit mal) וכבר מאז גיל 14 אני עם כדורי טגרטול ולא חזרו ההתקפים (אני בת 28 ועדין לא ניסיתי להפסיק עם הכדורים). מגיל צעיר אני צוללת, וכיום אני יורדת בצלילה טכנית עד לכ 56 מטרים. תחום הצלילה מהווה חלק גדול מחיי ואני אשמח לדעת האם קיים קשר בין אפילפסיה לצלילה. תודה רבה

שלום לך לי אייל, כללית, הסביבה התת מימית "מעודדת התקפי אפילפסייה" רק כאשר הלחץ החלקי של החמצן בתערובת הנשימה עולה מעל 1.6 ATA (יש ה גורסים 1.4 ATA) ולמשך זמן מספיק על מנת לגרום ל"הרעלת חמצן עיצבית" (התקף הדומה להתקף פירכוסי אפילפטי) זו עלולה להיות השפעת לחצו החלקי הגבוה של חמצן, "יתר חמצן" על רקמת המוח. התקפים אלה עלולים לגרום לאיבוד הכרה ועל כן אסור להעמיק בצלילת תערובות עם חמצן מעבר לעומק בו הלחצים החלקים של החמצן עולים על המותר. כמובן שהתקף פירכוסי מתחת למים עם איבוד הכרה חושף את הצולל לסכנת טביעה!!!! זו הסיבה שבדרך כלל לא מאשרים לצלילה מי שעבר התקפים אפילפטים על אחת וכמה צלילה טכנית עם אחוזי חמצן גבוהיים בתערובת הנשימה. באשר למקרה הספציפי שלך, "אפילפסייה" זה סינדרום, כלומר תופעה קלינית העלולה להיגרם על ידי פתולוגיות שונות, למשל תיתכן גם פתולוגיה הקשורה בחוסר חימצון באיזור מסויים במוח המביאה לסינדרום האפילפסייה. יתכן ובמקרה שלך אין הצלילה מהווה סיכון יתר, אני מקווה שהרופא שנתן לך את האישור לצלילה טכנית בדק הייטב את הסיבה להתקפי האפילפסייה שלך בעבר ועל כן נתן לך את האישור. ליתר מידע את מוזמנת להתקשר אלי - 048377851

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)