כאב שיניים/אוזן לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/08/2019 | 14:55 | מאת: צחי

שלום רב, לפני יומיים צללתי באילת צלילה ראשונה לעומק 6 מטרים. במהלך הצלילה, סבלתי מכאבים חזקים באוזן ימין. לאחר הצלילה, האוזן היתה "סתומה" במשך מספר שעות עד הערב. בלילה הופיעו כאבים חזקים באיזור הלסת והאוזן, שהגיעו בגלים. לאחר שלקחתי 2 כדורי אקמול הם עברו. למחרת בלילה, הכאבים חזרו ולא עברו כל הלילה למרות שלקחתי אקמול. לאחר יומיים, גלי הכאבים החלו להופיע גם במהלך היום. לאחר שאני עובר למצב שכיבה על הגב עם ראש מורם הם פוחתים וחולפים לאחר זמן מה. ביקרתי אצל רופא אאג שהסתכל באוזן וזיהה דלקת. נתן לי אוגמנטין (פעמיים ביום), טיפות אף וסינופד ל 10 ימים. אני כרגע ביום השני של האנטיביוטיקה (אחרי 3 כדורים) ואין כרגע הטבה. תוך כמה זמן אני אמור לחוש הטבה? ממגע באוזן אני לא חש כאבים. האם ייתכן שמקור הכאב הוא בכלל מהשיניים או ממקור אחר?

שלום לך צחי, מתיאורך יש להניח כי הכול החל מחוסר איזון הלחצים בצלילה ולחבלת הלחץ באוזן התיכונה. אם קורה כדבר הזה מן הראוי מיד לאחר היציאה מהמים לשים טיפות אף ולפתוח את המעבר לאוורור האוזן התיכונה. לגבי מקור הכאב, יש להפנות לרופא שבדק אותך.

29/08/2019 | 11:28 | מאת: צחי

תודה רבה

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)