אסטמה וקורס צלילה חופשית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/10/2018 | 17:46 | מאת: אלי

שלום רב, אני אסמטי אך צולל צלילות חופשיות לצורך דיג מזה שנים ללא כל בעיות. כיום אני מעוניין לעבור קורס צלילה חופשית על מנת לשפר את עומקי הצלילה, וראיתי בטופס הצהרת בריאות שאלות לעניין האסטמה. האם יש מניעה לאסמטי לעבור קורס צלילה חופשית לעומקים של 10 עד 20 מ'. תודה

שלום לך אלי, לצערי איני ממליץ לך לעשות קורס צלילה חופשית במידה ואתה אכן מאובחן כסובל מאסטמה. גם מצלילה חופשית בעצירת נשימה עלול להיווצר מצב (אמנם נדיר) בעת עליה מהצלילה ובמיוחד מצלילה עמוקה שיגרום לחבלת לחץ ריאתית.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)