צלילת היכרות ומעט דם בליחה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

13/09/2018 | 19:50 | מאת: דניאל

היי ד"ר, אני באילת כרגע.שלשום (11.9.18) ביצעתי צלילת היכרות עד לעומק של 6 מטר כשאחד הקטעים היה 8 מטר לפי המדריך. במהלך הצלילה חוויתי לחץ באוזניים מספר פעמים, פימפמתי קצת וכשזה לא עזר, בלעתי רוק וזה פתר את הבעיה. כשעליתי מהצלילה ירד קצת דף מהאף. במהלך הערב ירקתי והיה קצת גם בליחה. הבוקר ( 13.9.18) ירקתי ושוב היה טיפה דם בליחה (טיפה זה בערך רבע כפית). במהלך היום אין דימום בליחה, זה קורה רק בליחה של הבוקר. בנוסף, האוזניים שלי סתומות אבל אין כאב. רק תחושה כזו של אטימות. הלכתי לרופא א.א.ג באילת היום, הוא איבחן שיש לי בארוטראומה ורשם לי PREDNISONE 20 מ"ג, ואמר לקחת שלושה כדורים כל בוקר במשך שלושה ימים, במידה ולא יעזור אז לקחת ארבעה ימים. אני קצת חוששת שהכדור הזה עשוי להיות חזק מדי. הרופא אמר שיש לי המון נוזלים באוזניים ובאף. מה דעתך? האם זה כדור מומלץ לטיפול בבארוטראומה? האם המינון בסדר? האם אני אמורה לדאוג עדיין שיש בכל בוקר טיפת דם ברוק?הצלילה היתה שלשום כפי שציינתי. המון תודה דוקטור, המשך שבוע טוב.

שלום לך, אכן התסמינים שאת מתארת מתאימים לחבלת לחץ כתוצאה מאי שוויון לחצים בעיקר בסינוסים ולכן תופעת הליחה עם הדם, זו תופעה שכיחה. ניראה לי כי טיפות אף ליבוש הריריות יספיקו לפתור הבעיה ואין צורך בתרופה שהרופא המליץ לך. כל זמן שיש עדין הפרשות וגודש אין להמשיך בצלילות.

14/09/2018 | 18:57 | מאת: דניאך

תודה רבה דוקטור! שבת שלום.

16/09/2018 | 08:48 | מאת: דניאל

שלום, רציתי לשאול אם זה אמור להדאיג אותי שמדי פעם יש לי בבוקר נקודת דם ברוק עדיין? הצלילה היתה לפני 5 ימים. תודה רבה!

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)