צלילה עם טנטון ופגיעה בעצב השמיעה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/06/2018 | 12:09 | מאת: חנה

שלום, לפני כשבוע החל לי טנטון קבוע בלתי פוסק באוזן שמאל, והבדיקות הראו ירידה קלה בשמיעה באותה האוזן. כרגע אין הערכה ממה זה קרה, יתכן שבעקבות שאיבת פקק שעשו לי בצורה פגומה. קיבלתי טיפול סטירואידים שלא סייע. רציתי לדעת לעתיד לבוא האם אני מנועה מלצלול כאשר יש טנטון קבוע או פגיעה בעצב השמיעה, ואם אי איסור- מהם הסיכונים הכרוכים בכך אודה לתשובה

שלום לך, המלצתי היא להיבדק אצל רופא א.א.ג ולבצע גם בדיקת שמיעה - אוידיוגרמה, רק לאחר ניתוח התוצאות אפשר יהיה לשקול המשך פעילות צלילה. צלילה לא מבוקרת, אי השוואת לחצים בצלילה אלה גורמים עלולים לפגוע בשמיעה כך שכדאי קודם כל לדעת תקינות תפקוד מערכת השמיעה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)