צלילה בסמיכות לנטילת ויאגרה או סיאליס

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

08/05/2018 | 19:46 | מאת: צוללן בדימוס

שלום, אני עומד לצאת לחופשת צלילה, האם מותר לצלול בסמיכות לנטילת התרופות האמורות מדובר בצלילת מיכלים ספורטיבית. 1. כמה זמן לפני צלילה יש להמנע בשימוש בתרופה אם בכלל? 2. כמה זמן אחרי צלילה יש להמנע מכך, אם בכלל?

שלום לצוללן בדימוס, כללית, לשתי תרופות אלה עלולה להיות השפעה על פעולת הלב בנוסף לפעולתן הברוכה, זמן מחצית השפעת הפעילות, ה T חצי הוא כ15 שעות. כך שלא הייתי ממליץ להשתמש בתכשירים אלה לפני צלילה. אחרי צלילה אין לדעתי מניעה לקחתן.

10/05/2018 | 17:56 | מאת: צוללן בדימוס

ד״ר שלום לא הצלחתי להבין, כמה זמן לפני צלילה יש להמנע משימוש? 15 שעות?

אין לי מספיק ידע בנושא ספציפי זה אך לדעתי אין תימוכין מחקריים מספיקים לענות תשובה מדויקת, זמן ה T חצי הוא כפי שכתבתי, אכן חמש עשרה שעות, כלומר גם התופעות הנלוות עדין עלולות להשפיע, אך כל מקרה לגופו, כך שתנהג על פי ניסיונך, שאל רופא מטפל ונהג על פי השכל הישר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)