ירידה פתאומית בשמיעה באוזן ימין

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/02/2018 | 15:02 | מאת: קרן

שלום ד"ר, אני בחורה בת 31 ,בריאה בדרך כלל ולפני שבועיים וחצי חשתי סחרחורות ,בחילות והקאות שהיו הקדמה לתופעת ירידה פתאומית בשמיעה שחלה אצלי באוזן ימין. (אציין כי זו פעם שנייה בחיי שקורה לי אירוע מסוג זה -לפני שנה, במרץ 2017 ארעה ירידה פתאומית בשמיעה באוזן שמאל בפעם הראשונה, שחזרה לאט לאט לשמיעה תקינה פרט לירידה בינוני בתדר 8KHZ בלבד, בעזרת סטרואידים דרך הפה). 3 ימים לאחר המקרה ביצעתי בדיקת שמיעה והתוצאה היא אוזן ימין DEAD EAR ,ניתנו לי סטרואידים למשך 14 יום 60 מ"ג. לאחר 14 יום טיפול ביצעתי בדיקת שמיעה בשנית ,בה לא נראה שיפור משמעותי מהבדיקה הראשונה. כעת אני מתחילה להוריד את המינון התרופתי בהדרגתיות. רופא א.א.ג המליץ לי לשלב תוך כדי הזרקות סטרואידים לאוזן. וגם על תא לחץ-20 פעמים. אני מוכנה לעשות הכל כדי להחזיר את השמיעה באוזן הפגועה. השאלה שלי היא : האם להגיע לבצע תא לחץ במקביל עם מתן ההזרקות והסטרואידים דרך הפה. או רק לאחר מכן ? מהם אחוזי ההצלחה של תא לחץ לירידה פתאומית בשמיעה ? בנוסף ,אני בלחץ ממש כי אני יודעת שפקטור הזמן פה הוא קריטי להצלת האוזן ואסור להיות אדישים, לכן עד מתי אפקטיבי לעבור טיפול בתא לחץ מרגע המקרה? אודה מאוד לעזרתך והכוונתך המקצועית בנושא. תודה מראש.

שלום לך, הטיפול בתא הלחץ לאיבוד שמיעה פתאומית אידיופאתית (ללא סיבה ידועה) עשוי להיות יעיל ככול שמתחילים בו מוקדם ! אין כל מניעה לבצע הטיפול בזמן ובמקביל לטיפול בסטרואידים. רופא ה - א.א.ג צריך לדעת זאת ולשלוח אותך לטיפול המשולב בתא הלחץ, או לתא הלחץ בבית החולים אסף הרופא או למרכזנו שבבית החולים אלישע שבחיפה.

04/11/2018 | 16:43 | מאת: סיגל

האם ידוע כמה טיפולים בערך צריך במקרה של ירידה פתאומית בשמיעה?

28/07/2020 | 21:12 | מאת: גליה

קרן שלום, האם ביצעת בסוף טיפולים בתא לחץ? האם עזר? אודה מאוג לתגובתך.. תודה

14/09/2020 | 09:12 | מאת: גלי

הי קרן, גם לי קרה אותו מקרה כמו שקרה לך, אודה לך מאוד אם תרשמי לי האם בסוף ביצעת טיפול בתא לחץ והאם עזר? 052-2937496 תודה מראש

17/05/2023 | 15:21 | מאת: נועה

האם ביצעת בסוף את הטיפולים בתא לחץ? כל מידע נוסף מהחוויה והניסיון שלכם ממש יעזור לי תודה רבה!!

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)