ירידת שמיעה בעקבות צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

12/12/2017 | 16:10 | מאת: רותם

שלום, בת 19 לפני גיוס. לפני שבועיים צללתי צלילת היכרות באילת. לאחר הצלילה הרגשתי אטימות באוזן ימין וטינטון. כאשר נבדקתי ע"י רופא אף אוזן גרון הוא אמר שיש לי מים באוזן ולאחר שהם יספגו הסמפטומים יעלמו. הרגשתי בנוסף ירידה בשמיעה ולכן ביצעתי בדיקת שמיעה שבה נמצא כי יש לי ירידה פתאומית בשמיעה בינונית-חמורה. בהמלצת רופא אף אוזן גרון התחלתי טיפול בסטרואידים. היום (חמישה ימים לאחר התחלת הטיפול) ביצעתי בדיקת שמיעה נוספת שלא הראתה שיפור כלל. כרגע ההמלצה של רופא אף אוזן גרון היא להוריד את המינון של הסטרואידים. אני נמצאת בינתיים במנוחה. האם יש הסבר לפגיעה ודרכי טיפול נוספות? מה הם סיכויי ההחלמה שלי? תודה מראש, רותם.

שלום לך רותם, כללית, הטיפול המידי והיעיל ביותר לאחר יציאה מצלילה עם תלונות דומות הוא טיפות אף על מנת ליבש את הריריות, לאוורר את האוזן התיכונה והנוזלים יתנקזו. למקרה שלך, היות ועברו שבועיים יש לבדוק ולאבחן היטב את הסיבה לירידה בשמיעה. ממליץ לפנות ובהקדם לרופא א.א.ג המבין בנושאי הצלילה ותאי לחץ. אם את בצפון ממליץ על פרופ' אבי שצ'ופק במרפאת לין בחיפה או דר' יואב יניר במחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל בחיפה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)