רעד ראשוני טיפול בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

24/11/2017 | 11:37 | מאת: essential tremor

שלום לדר מלמד אני מבקש לשאול האם ניתן לטפל ברעד ראשוני בתא לחץ? האם נעשו מחקרים בנושא ואם כן מה מידת ההצלחה? תודה בנימין גבע .

שלום לך בנימין, "רעד ראשוני" ללא סיבה אבחנתית ברורה, על רקע ניווני או על רקע תורשתי, איני רואה רציונאל לטיפול בתא לחץ. איני מכיר מחקרים בנושא וגם אין לנו ניסיון בכך. כללית, טיפול בתא לחץ עשוי להיות יעיל בפגימות פתולוגיות במערכת העצבים כאשר בגלל הפתולוגיה יש ירידת מתח החמצן ברקמה עקב הפרעות בזילוח הדם וכ'.

26/11/2017 | 12:00 | מאת: essential tremor

תודה דר מלמד הרעד הוא על רקע תורשתי. אבל הבנתי ממך שאין מחקרים בנושא כך שלמיטב הבנתי הטיפול היעיל הידוע עד כה (גם הוא ללא ניסיון רב הוא הטיפול ב FUS לדוגמא במכשיר ברמב"ם. בכל אופן שוב תודה על תשובתך. גבע בנימין.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)