Central Serous Retinopathy וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

16/06/2017 | 16:16 | מאת: אדם

שלום רב, אני בן 32. בריא בדרך כלל, אינני נוטל תרופות באופן קבוע. אני מרכיב משקפיים. לפני כחודש וחצי הופיע לי כתם במרכז שדה הראייה של עין שמאל ואובחנתי עם CSR - Central Serous Retinopathy בעין שמאל. בתחילה סבלתי מטשטוש ראיה, והעובדה שהעין השניה, עין ימין, היא עין עצלה, לא עזרה לי... עם האבחנה נאמר לי שזו הפרעה שלרוב חולפת ללא טיפול ואכן מאז, במשך חודש וחצי, יש שיפור בסימפטומים, אך לעתים הכתם חוזר במידה קלה ושוב נעלם. ההסבר שניתן לי כגורם אפשרי להופעת ההפרעה הזו הוא סטרס נפשי, אבל לא באמת יודעים להסביר... לפני מספר שנים עשיתי קורס צלילה ובשנים האחרונות לא צללתי כלל. חשבתי לחזור לפעילות של צלילה בקרוב, ורציתי לשאול מה ידוע על הקשר שבין צלילה ו-CSR? האם צלילה עלולה להחמיר את המצב? יש הגיון בלהימנע מצלילה? ואם כן, עד מתי? בתודה, אדם

שלום לך אדם, לא ידוע לי קשר בין CSR וצלילה. הגיונית, ממליץ להימנע מצלילה עד שתחלוף התופעה במידה ואכן זו תופעה חולפת. היות ותופעה זו עלולה להסתבך עם סכנת היפרדות רישתית, ממליץ להתייעץ עם רופא עיניים שהוא גם רופא צלילה, דר' מיכאל גלבוע מחיפה או פרופ' יצחק בירן ממחלקת עיניים ברמב''ם.

18/06/2017 | 23:11 | מאת: אדם

הבנתי, תודה רבה!

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)