PLT גבוה אצל תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

15/01/2015 | 21:24 | מאת: סמדר

שלום רב ותודה מראש על הזמן בשבוע האחרון בני בן החמישה חודשים לא חש בטוב (בלשון המעטה) בוכה הרבה, נמצא בחוסר שקט מתמיד (אנחנו נותנים נובימול/נורפן להרגע), נראה כי סובל מכאבי בטן, בנוסף היו גם שתי יציאות דמיות ביום ראשון, חום היה רק ביום חמישי שעבר, בוצעו בדיקות ע"י הרופא, הריאות נקיות, כמו גם האוזניים, בספירת דם שקיימנו היום יצא PLT של 737 (הנורמה היא 150-450) מה זה אומר? אודה לתשובתך המהירה על מנת לא להכנס בחוסר שקט הורי לסוף השבוע. תודה ברה

שלום מספר טסיות מוגבר הינו ממצא שכיח יחסית בילדים והסיבה השכיחה היא זיהום או דלקת. היציאות הדמיות נראות לי יותר מדאיגות ואני ממליץ בשלב ראשון להפסיק שימוש בנורופן/אדביל (עלול להיות קשר) במידה וממצא זה חוזר נדרש בירור ע"י רופא גסטרו רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים