טיפות ברזל

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

22/11/2014 | 07:27 | מאת: אור

שלום, בני בן 10 חודשים. עשינו לו בדיקת דם ונמצאה אנמיה שככל הנראה זה תלסמיה (בעלי ובתי גם תלסמים) הההמוגלובין הוא 9.6 ורופא הילדים בקש שניתן לו במשך חודש וחצי טיפטיפות 18 טיפות. כל רוקח שדיברתי אמרו שזו כמות ענקית של ברזל. בעלון כתוב שלתינוקות עד גיל שנתיים אין לתת יותר מ15 מג. ו18 טיפות זה 45 מג. אני ממש בלחץ. אני מפחדת לתת כמות כזו של טיפות מה לעשות??

שלום בחסר ברזל מטפלים בברזל! . בתלסמיה הטיפול הוא ממש לא בברזל. ממליץ לכם לפנות ליעוץ ואבחון ע"י המטולוג ילדים דרור

22/11/2014 | 22:05 | מאת: אור

תודה על תשובתך המהירה, הרופא טען שבנוסף לתלסמיה, לדעתו יש גם חסר בברזל, האם לדעתך 18 טיפות של טיפטיפות, או פרו 15 1.5 מל זה הרבה? אני פשוט לא שקטה לגבי המינון

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים