Aml וממצא ב סי טי.

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

14/11/2014 | 17:53 | מאת: משה

שלום, מודע לכך שהפורום עוסק בגילאי ילדים אך מבקש לשאול שאלה שאינה טיפולית ואולי תוכל להאיר את הנתונים. בן 70, ברקע aml עבר טיפול 3 פלוס 7 ולאחר מכן טיפול מיצוק. ממתין להשתלת מח עצם. כרגע הפוגה. עקב שעול והרגשת חנק לא קבועה, נשלח לביצוע ct חזה. בסיכום נכתב ללא לימפדנופתיה, אין ממצא ריאתי חשוד, מרקם בלתי אחיד בסטרנום וקלביקולות דוצ עם אזורים כתמיים סקלרוטיים ,חשוד למעורבות משנית. מבקש לשאול מה מהות הממצא האחרון, האם מדובר בפיזור משני או שינויים ניוונים אחרים? מעורבות משנית לטיפול הכימי? מעבר לכך מתאר לעצמי שאין קשר לשיעול? תודה על העזרה.

שלום לכאורה סימנים משנמיים הם משניים למחלה היסודית לAML אולם להערכתי לא כך וצריך ללמוד את הCT יותר ביסודיות רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים