אנמיה בתינוק

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

29/05/2011 | 18:24 | מאת: שולי

ד"ר לוין שלום! לבן שלנו בן השנה מצאו אנמיה 9. הוא בריא ומפוחת יפה במיוחד לגבי פג (שבוע 34). איזה ברור הוא צריך? האם טיפול בברזל?

שלום! ידוע שפגים לא מקבלים את "מנת הברזל" שלהם באופן מלא מהאם כיוון שעיקר העברת הברזל מתרחשת בשליש השלישי של ההריון. להערכתי לץינוק שלכם יש חוסר ברזל יתכן משני עקב הפגות. אני ממליץ על טיפול בברזל. במידה וטיפול זה לא יפתור את הבעיה יש צורך בבירור המטולוגי מלא. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים