טסיות נמוכות בתינוק שנולד

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

06/02/2014 | 16:09 | מאת: מורן

בשעה טובה ילדתי בן. ספירת הטסיות שלו היתה נמוכה מההתחלה ונשארנו בבי"ח כשבוע. לאחר כחמישה שישה ימים הספירה ירדה מחת ל- 20 אלף והוא קיבל עירוי של טרומבוציטים וכן אימונוגלובולינים. לאחר מכן הספירה היתה 156 אלף ושוחררנו הביתה למעקב. חמישה ימים לאחר הטיפול הראתה הספירה 113 אלף טסיות. בעוד שלושה ימים נאלץ לחזור לבית החולים לבדיקה נוספת. שאלתי מה יכול לגרום למצב הזה ומה הטיפול. תודה מראש

מורן שלום מזל טוב יתכנו סיבות רבות מאד למצב שכזה חשוב במיוחד לנסות לאתר בעיות אשר עלולות לסכן תינוק/עובר בהריונות עתידיים. למשלב מצב שבו יש נוגדנים של האם שעוברים לתעובר- צריך לחפש את זה באופן מיוחד רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים