בדיקות דם ילד בן 6

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

05/02/2014 | 21:18 | מאת: kuf

שלום רב בני בן 6 מתלונן לאחרונה על כאבי ראש. בנוסף יש לו פצע בזרוע שלא מחלים כבר מעל חודשיים. בדיקת רופא משפחה + רופאת עור בינתיים ללא אבחנה (קיבל משחה אנטיביוטית עם סטרואידים לפצע - מטופל כ- 10 ימים עם שיפור קל אך הפצע לא נעלם) עשינו ספירת דם ולהלן התוצאות המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי Basophils % confirm.1.3 Eosinophils % confirm.0.7 Lymphocytes % confirm.64.3 Monocytes % confirm.4.6 Neutrophils % confirm.27.1 Plasma cells % Confirm 2 Basophils 0.02 Basophils %0.5 Eosinophils 0.12 Eosinophils % 3 Hematocrit 36 Hemoglobin 12.5 Lymphocytes 2.29 Lymphocytes % 57.5 MCHC-M.Cell Hb cont.34.7 MCH-Mean Cell Hemoglobin 26.6 MCV-Mean Cell Volume 77 Monocytes 0.24 Monocytes % 6 MPV-Mean Platelet Volume 10.4 Neutrophils 1.31 Neutrophils % 33 Platelets 150 RBC-Red Blood Cells 4.7 RDW-Red Cell Distri.Width 12.7 WBC-Leucocytes 4 אודה לתגובתך האם תקין? האם מעיד על חוסר כלשהו או בעיה כלשביא שצריך לבדוק לעומק תודה רבה מראש KUF

שלום לא הבדיקות אינן תקינות, מספר הנוטרופילים(חלק מהתאים הלבנים של מערכת ההגנה) נמוך יחסית בשילוב עם פצע שלא נרפא ממליץ לפנות ליעוץ ע"י המטולוג ילדים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים