שאלה.

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

25/01/2014 | 21:14 | מאת: דנה

שלום.בני הבן 6 שנים ,בריא בדרך כלל,משתתף פעמיים בשבוע בחוג ספורט,שוקל כ21 ק"ג ,מבנה גופו צנום. אובחן במיון כסובל מדיזנטריה (חום 39.6,שלשולים מרובים עם הרבה מאוד ריר ודם ),במיון בין היתר נלקחה בדיקת דם.מדאיג אותי שרמת כולסטרול שהודגמה בביוכימיה הייתה 651u/l.שאר הערכים היו בגדר הנורמה,ז.א.: got 25.9,gpt 13,ggt11.2.אין הסטוריה משפחתית של כולסטרול גבוה,הבדיקה נלקחה בצום של 9 שעות.ועוד ערך שהודגם באותה בדיקה כלא תקין-c-reactiv protein 5.430 mg/dl.אלבומין היה 4.7,פרוטאין טוטלי-7.5.האם יש סיבה לדאגה בגלל רמת הכולסטרול הגבוהה?,אגב באותה בדיקה לא נלקחו הערכים של הכולסטרול הרע והכולסטרול הטוב

דנה שלום עכשיו השאלה ברורה לי יותר מדובר בערך כולסטרול גבוה באופון משמעותי ממליץ לחזור על הבדיקה(כל שומני הדם) לאחר צום של כ10-12 שעות דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים