טלסמיה מינור

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

29/03/2011 | 18:49 | מאת: שולה

הבת שלנו בת שנה וחצי .בגיל שנה הרופאה מצאה בספירת הדם אנמיה ונתנה לה טיפול בברזל .בבדיקת הדם החוזרת אין בכלל שיפור. לדעת הרופאה מדובר במחלת דם גנטית מסוג טלסמיה מינור ואין מה לעשות. המצב מאד מדאיג ומבלבל אותנו. מה דעתך? מה אפשר לעשות?

שולה שלום! לאנמיה (חסר דם) סיבות רבות ,אחת מהשכיחות שבהן היא חסר ברזל . במקרה של תינוק עם אנמיה אשר לא מגיבה לטיפול דרך הפה בברזל יש סיבות רבות .אחת מהן היא למשל בעיה בספיגת הברזל .אפשרות שונה לחלוטין היא מצב של אנמיה מסיבה אחרת (לא מחסר ברזל) למשל ממצב גנטי הנקרא טלסמיה מינור. בכדי להבדיל בין האפשריות השונות רצוי לבצע ברור מעמיק יותר הכולל בדיקת משק ברזל (האם באמת יש חסר ברזל ?) ובדיקות ספציפיות לטלסמיה (המוגלובינאלקטרופרזיס). לא ניתן לקבוע אבחנה של טלסמיה על סמך ספירת דם בלבד. ממליץ לפנות להמטולוג ילדים מומחה לאחר ביצוע הבדיקות הנ"ל בכדי להתקדם באבחון ובטיפול. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים