נויטרופניה לבת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

03/06/2020 | 15:03 | מאת: בנצי

היי. בעקבות חשש לחוסר ברזל נשלחנו לספירת דם. כל הערכים יצאו תקינים חוץ מאחוז הנויטרופןנים 1.1%. יש ממה לחשוש? אציין כי הילדה בריאה וחיונית. תודה מראש.

שלום 1אחוז נוטרופילים יכול לרמז על מספר נוטרופילים נמוך מאד . למען האמת המספר החשוב הוא אינו האחוז אלה המספר האבסולוטי בכל מקרה ממליץ לחזור על הבדיקה ובמידה וזו התוצאה גם בספירה החוזרת חשוב לפנות להמטולוג ילדים לבירור. האבחנה המבדלת במצב שכזה היא גדולה ורחבה אולם לאור סיפור של ילד בריא ללא בעיות סביר שמדובר בממצא זמני או במנגון כמו נוגדנים כנגד הנוטרופילים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים