האם יכול להיות מחסור במאגרי ברזל כאשר ההמוגלובין תקין

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

01/12/2019 | 19:08 | מאת: יעל

שלום רב בני בן 15 מתלונן לאחרונה על סחרחורת כשרץ הרופא נתן בדיקות דם שיצאו תקינות המוגלובין 15.3 הפנה לקרדיולוג ואנחנו ממתינים למבחן מאמץ. בבדיקות לא ראיתי שנבדק פריטין. האם ההמוגלובין התקין אומר שאין חוסר במאגרי ברזל ? האם זה יכול להיות קשור לסחרחורת ? מדוע הרופא לא בדק מאגרי ברזל ? תודה

שלום וברכה בהחלט יתכן מחסור חלקי במאגרי הברזל כאשר ההמוגלובין עדין תקין בשלב הבא מאגרי הברזל יתרוקנו עוד ואז גם ההמוגלובין יתחיל לרדת. לגבי הנתונים שלכם הרי הנוכחות המוגלובין כל כך נהדר (מעל 15) ברור שזה לא סיבת הסחרחורת. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים