ילד בן שלוש פטכיות רבות itp

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

30/07/2018 | 19:16 | מאת: ירון

שלום בני בן ה3 חולה כבר 4 חודשים בitp התחיל עם ערכים של 18. לאחר מכן 14 הכי גבוהה שהיה 22. אמש לפתע הופיעה לו פטכיה בשפה התחתונה. האם זה סימן לירידה של הטסיות? האם חשוב לבצע בהקדם בדיקת דם? כמו כן עוד חודש מגיע לגן עייריה האם יש סיכון כלשהו ממולץ לבקש סייעת? כל הזמן הזה בהמלצת ההמוטלוגית יש רק מעקב ללא טיפול יזום

בהחלט כן הופעת סימני דמם בעור או בריריות הם סימנים מזהירים אשר מעידים על חשד לירידה במספר הטסיות וצורך בהתערבות פנו להמטולוג המטפל בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים