האם בדיקת דם יכולה לשלול בעיה המטולוגית

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

09/05/2018 | 00:40 | מאת: ישראל

שלום. הילד בן 5 נשלח לבדיקת דם מקיפה לאחר שזיהינו חבורה ברגל עם נפיחות וכתמים שלא עוברים, תלונות על עייפות וגרדת. הרופא לא זיהה נפיחות בלימפה. חשבנו שנגלה טסיות נמוכות או אנמיה. אך להבנתנו הבדיקות נראות תקינות (מצורפות). האם בדיקה כזו יכולה לשלול בעיה המטולוגית? מה יכולה להיות הבעיה? טרם חזרנו לרופא. רוצים לדעת בינתיים אם יש סיבה לדאגה. תודה.

שלום לא ניתן לשלול בעיית קרישה לפי בדיקות דם. צריך בדיקה של המטולוג ילדים יתכנו סיבות רבות למשל בעיה בתפקוד הטסיות (לא במספר שלהם) בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים