בדיקות דם- CRP גבוה לילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

18/04/2018 | 12:09 | מאת: רינה

שלום בת שלי בת 3.5 שנים , בחודש פברואר עשיתי בדיקת דם לבת שלי כשהיא בעצם לא היתה חולה אלא עשיתי את זה בגלל שתקופה ארוכה היא סובלת מכאבי בטן , היה לה CRP 37.5 התקשרתי לרופא מטפל הוא אמר שלא לא נורא , לפני שבוע הייתי אצל גסטרואנטרולוג ילדים והוא אמר לי שזה לא תקין שהיה לה כזה CRP גבוה מדי ואמר לי שאני יעשה בדיקה חוזרת . היום בדיקה חוזרת וזה היה CRP 18 . בבקשה תעזרו לי ... ממה זה יכול להיות ? האם זה יכול להיות קשור לכאבי בטן שהיא כבר תקופה ארוכה סובלת מהם (עשיתי כבר המון בדיקות ולא מוצאים אצלה כלום, בעוד שבוע נעשה לה בדיקת גסטרו סקופיה ) בבקשה תגידו לי מה זה יכול להיות. תודה רבה מראש

שלום CRP היא בדיקה מאד מאד לא ספציפית אשר מעידה על פעילות דלקתית בגוף. איפה הדלקת? למה דלקת ? ממש לא ניתן לדעת לפי הבדיקה. ממליץ שתמשיכו את בירור הגסטרו בהתאם לתלונות של הילדה. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים