תינוק עם אנמיה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

16/10/2016 | 15:07 | מאת: שי

דר לוין חג שמח בני בן השנה אובחן עם אנמיה לפני כ3 חודשים ומאז אני נותנת לו ברז כמו שרופא המשפחה אמר. אבל אני לא רואה שיפור במצבו או בבדיקות. האם צריך לעלות במינון או לעשות עוד בדיקות דם מיוחדות? תודה על העזרה

שלום אני מאד שמח על השאלה החשובה הזאת כיוון שיש תינוקות רבים במצב דומה ורובם לא מטופלים נכון במקרה של אנמיה בתינוק שלא מגיבה לטיפול בברזל חשוב מאד לא סתם להמשיך בברזל , לפני כן צריך להעמיק את הבירור ולבצע בדיקות לשלילת סיבות אחרות לאנמיה (בהחלט יש סיבות לאנמיה שלא קשורות לחסר ברזל) בהתאם לתוצאות הבירור האבחוני יקבעי דרך הטיפול הנכונה. ממליץ לפנות ליעוץ ע"י המטולוג ילדים בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים