בדיקת דם תינוק בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

22/11/2017 | 18:48 | מאת: שחר

ספירת דם חוזרת לתינוק שהנוטריפיליס היה נמוך ביום שבת במוקד עקב פריחה וחום לא גבוה סביב ה 38 רק בערב ולאחר חיסון גיל שנה. התבקשנו לחזור על ס.ד ואתמול שוב חום 38 בערב חזר אחרי הפוגה של יומיים והתחיל שיעול. ס.ד הסתדרה והכול חזר לנורמה חוץ מ monocytes שהיה בשבת תקין ועכשיו עומד על 1.27 (המספר באחוזים בטווח). האם אנחנו מפספסים משהו?

שלום קשה לומר משהו חד משמעי לגבי"פספוס" אבל תחושתי זה ממצאים רגילים ושכיחים בזמן מחלה (אפילו קלה). ממליץ להמשיך לעקוב אחר ספירות דם בזמן ללא חולי. במידה וספירת דם לא חוזרת לנורמה אז חשוב להעמיק בבירור. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים