luc בספירת דם ילדה בת 7

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

30/08/2016 | 22:56 | מאת: גלית

שלום רב, בעקבות עייפות יחסית של בתי בת ה 7 בשבועיים האחרונים בצעתי לה ספירת דם, הערכים שהתקבלו : wbc-8.8 RBC-4.46 hb-11.9 hct- 36.8% mch-26.7 mchc-32.3 rdw-12.3% mcv82.5 neut%-40% lym%-50.2% mono%-4.4% eos%-2.8% baso%-0.4% luc%-2.2% neut.abs-3.5 lymp-4.4 mono.abs-0.4 eos.abs-0.3 baso abs-0 luc abs-0.2 macro%-0.1 micro%-1.1 hyper%0.4 hypo%-1 micro%hypo%-1.1 plt-390 mpv7.3 אינני יודעת נפשי מדאגה עקב המצאות תאים מסוג luc שעל פי מה שקראתי אינם אמורים להמצא במצב נורמלי בדם. רופא הילדים לא ממש הכיר את התופעה או ידע מה לעשות,לאחר קריאה נשלחתי לביצוע משטח דם.( אגב לא הצליח למצא את מטרת ההפניה ברשימת הבדיקות של הכללית,ולכן ציין ידנית על ההפניה). אני כאמור מאוד מודאגת,מהי משמעות המצאות תאי luc ? ( לפני חודשיים בצענו בדיקת דם ואלו לא הופיעו וכן בכל בדיקות הדם שבצענו לה ). מה לעשות? את המשטח? היכן מבצעים? מה מבקשים בהעדר השם של הבדיקה במערכת המחשב? אנא תשובותיך. בלחץ נוראי. תודה .

שלום מדובר בתאים מהשורה הלימפוציטרית אשר סופר התאים האוטמטי מזה אותם כקצת שונים בדרך כלל מדובר בלימפוציטים אטיפים אשר שכיחים מאד בילדים הרעיון של בדיקת משטח הדם אכן תקדם את הנושא בכך שהתאים יבדקו ממש ע"י מומחה תחת מיקרוסקופ בכל מקרה ממש לא ממצא שצריך להביא אותך ל"אינני מוצאת את נפשי מרוב דאגה..." בהצלה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים