הפרעות בהקרשת דם.

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

21/03/2011 | 12:39 | מאת: דב

מספר שאלות לי: 1. האם שכיבה ממושכת יכולה לגרום לקרישה בלתי רצוייה? 2.מהו הנזק כאשר הדם זורם באיטיות? 3. מהם פקטורי קרישה? אני מודה מאד מראשעל ההסברים. דב

שלום רב! מערכת הקרישה בגופנו היא מערכת מופלאה אשר מצליחה לאזן באופן מדוייק את יצירת הקרישים בגוף. במקום של חבלה,פצע או חתך נוצר תוך זמן קצר קריש שעוצר את זרימת הדם מחוץ לכלי הדם ובכך מונע איבוד דם,במקביל כל מערכת הקרישה שהופעלה באזור זה בעוצמה גבוהה מבוקרת ואין יצירה של קרישים במקומות אחרים בגוף. במצבים שאינם "רגילים" כמו למשל ילד השוכב זמן רב עקב קיבוע בגבס תתכן הפרעה במערכת הקרישה עקב מצב שבו הדם זורם מאד באיטיות באזור המקובע או אפילו אפשר לדמות שהדם "עומד במקומו" בכלי הדם. במצב כזה תתכן הפעלה של מערכת הקרישה ויצירת קריש אשר יגרום רק לנזק . מקווה שהצלחתי מעט להסביר וחשוב לזכור שמדובר בתחום מורכב מאד . רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים