בעיות קשות בחניכיים עקב נוטרופניה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

14/02/2016 | 12:39 | מאת: נעמי

שלום רב, בתי בת 4.5 מגיל 8 חודשים מאובחנת כסובלת מנוטרופניה. בוצעו שתי בדיקות מח עצם, האחרונה ב 4/2015, ספירות דם רבות ובדיקות גנטיות. לא נמצאה סיבה ברורה לערכי הנויטרופילים הנמוכים מאוד (כ 100,200 בממוצע). מזה חצי שנה אנו בטיפולים ומעקב בהדסה עין כרם עקב בעיות בחניכיים,בעיה בעצם השן ואיבדה כבר שתי שיניים. מכיוון שלמרות ניקוי עמוק והקפדה בבית אין שיפור, יש חשש לאיבוד שיניים נוספות. האם זריקות ניופגן יכולות לפתור את המצב?

שלום נוטרופניה קשה וכרונית היא מחלה המטולוגית משמעותית מאד אשר מחייבת ליווי המטולוגי צמוד איני יכול לתת יעוץ למקרה הספציפי אולם במקרים רבים נותנים נופוגן הכדי לצמצם את הנוטרופניה ובכך למנוע סיבוכים זיהומיים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים