שפעת וירידה בספירות הדם

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

02/01/2016 | 18:17 | מאת: נתנאל

אני מבקש לשאול על הבן שני שהוא בן 8 בזמן מחלה של חום אשר אובחנה ע"י רופא הילדים כשפעת בחשד לדלקת ריאות עשו לו צילום חזה שהיה טוב וספירת דם עם ירידה בספירות ולכן הרופא מאד הלחיץ אותנו וביקש לחזור על ספירת דם כבר מחר מה דעתך ? האם זה מצב מסוכן?

שלום זיהומים ויראליים רבים עלולים לגרום לירידה בספירות הדם בתאים הלבנים, בטסיות ולעיתים (פחות שכיח) בתאים האדומים שפעת N1H1 המכונה שפעת החזירים מוכרת לנו שגורמת לתופעות כאילו פעמים רבות. אולם בהחלט יתכנו גם מצבים אחרים אני מסכים לחלוטין עם הרופא שלך שיש צורך במעקב צמוד אשמח באם שתלח את ספירת הדם ממש. בקרה של ספירה שממשיכה לרדת או מסרבת להתאושש יש צורך ביעוץ של המטולוג ילדים דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים