העלמת ורידים בקצף?!

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

11/03/2012 | 21:12 | מאת: דליה

שמעתי על שיטה כזו אבל פשר הסבר? ואיפה עושים? תודה מראש

19/03/2012 | 12:14 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

הטרשה: הזרקת חומר לתוך הוריד הגורם לדלקת (לא זיהומית) וסגירה של הוריד בהמשך התהליך. טיפול בוורידים שטחיים גדולים נעשה ע"י הזרקות בהכוונת אולטראסאונד (דופלקס), עם קצף שמיוצר ע"י ערבוב של חומר מטרש ואוויר (DUPLEX - GUIDED FOAM SCLEROTHERAPY). הפעולה נערכת בחדר מרפאה. מייד לאחר הטיפול, הרגל תושם בגרב אלסטית והחולה יכול לקום ולחזור לשגרת יומו. הפעולה אורכת כ- 20 דקות ואינה מלווה בכאבים. חסרונות השיטה: צורך ביותר מטיפול אחד (בין 2-5 טיפולים בהפרש של מספר שבועות) וסיכון גבוה יותר להישנות של דליות בטיפול בורידים הגדולים בהשוואה למחולל גלי רדיו או לייזר תוך-ורידי. יתרונות: העדר הרדמה כלשהי, זמן קצר של כל פגישה טיפולית ומחיר נמוך. תופעות לוואי אפשריות אך לא שכיחות: פיגמנטציה (בצבע חום) של העור באזורים המטופלים ופקקת ורידית שטחית הגורמת לכאבים ניכרים בחלק קטן של המקרים. הזרקת קצף בהכוונת אולטרא-סאונד (דופלקס) היא טיפול בחירה להישנות המחלה (דליות חוזרות - Recurrent Varicose Veins) לאחר ניתוחי STRIPPING וכהשלמה לטיפול בגלי רדיו, לייזר או קיטור. הטרשה של נימים (הזרקות קלאסיות ע"י מחטים קטנות - MICROSCLEROTHERAPY): טיפול זה רצוי להתחיל רק לאחר תקון הלחצים במערכת הורידית השטחית לערכים תקינים (ע"י טיפול בורידים הגדולים שבהם קיימת אי-ספיקה מסתמית בניתוח, גלי רדיו, לייזר, קיטור או הזרקות קצף).

23/03/2014 | 15:49 | מאת: שלומית

מה זאת אומרת "וסיכון גבוה יותר להישנות של דליות בטיפול בוורידים הגדולים בהשוואה למחולל גלי רדיו או לייזר תוך-ורידי." ? האם הזרקת קצף יותר מסוכן מטיפולים שציינת כאן ואם אתה מציע במקום קצף טיפול אחר? תודה רבה

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים