נימים בצבע כחול ואדום ברגליים

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

16/10/2011 | 21:25 | מאת: לנה

שלום רב.אני בת 31 בריאה בדרך כלל.לוקחת גלולות מזה מספר שנים.ילדתי לפני 4 שנים.עוד במהלך הריון הופיעו לי ורידים קטנים בצבע אדום ברגליים.כיום יש לי הרבה נימים לאורך כל הרגל(בשתי רגליים) בצבע אדום וכחול.עשיתי דופלר ורידים עמודים ושטחיים-יצא תקין.זה מאוד מפריע לי כי מופעים נימים חדשים בצבעים שונים.רגל אחת מתנפחת ויש הרגשה של כבדות ברגלים לאחר הליכה ובסוף היום.מה האופציות שעומדות לפני?האם ניתן לפתוא רת הבעיה ולהפטר מנימים?זה ממש חשוב לי.אודה על תשובתך...תודה מראש.

24/10/2011 | 10:03 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

התלונות של כבדות ברגל בנוכחות של נימים מורחבים מצביעים על צורך לבצע בדיקת דופלקס (סוג של אולטרה סאונד) ע"י בעל ניסיון בטיפול בדליות ברגליים כי בבדיקות רוטיניות בודקים לרוב רק את הורידים העמוקים וורידים שטחיים ראשיים בלבד. יש לבצע מיפוי מלא של כל הורידים היכולים להשפיע על ניקוז דם מהרגליים. במידה וימצאו ורידים שטחיים שבהם תפקוד מסתמים הוא לקוי יש לטפל בהם לפני טיפול בנימים. הטיפול העיקרי בנימים הוא ע"י הטרשה (זריקות לתוך הנימים דרך מחט עדינה מאוד) עם תרופה שגורמת לתהליך דלקתי בכלי הדם שטופלו. לאחר שהדלקת עוברת (מספר שבועות) הנים נחסם. כשאין דם בתוך הנים הוא הופך להיות בלתי נראה. שתי נקודות נוספות: פיגמנטציה כתוצאה מהטיפול (מופיעה בכ- 10% של המטופלי וחולפת ב- 90% של המקרים) והשג המרבי הוא העלמות כ- 80% של הנימים במקרים של נימים מרובים (אי אפשר להחזיר את המראה כפי שהיה בתקופת נעורים).

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים