זריקות להעלמת נימים

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

02/10/2011 | 18:18 | מאת: מאוכזבת

שלום רב, עברתי אצל כירורג כלי דם שנחשב "מומחה" טיפול בהזרקות להעלמת "נימי עכביש". לא רק שלא נעלם ולו נים אחד, אלא יצאו עוד כאלו שלא היו קודם לכן. לא מבינה איך זה אפשרי? הוזרק חומר שאמור להמיס את כלי הדם. האם יש הסבר לתופעה?

03/10/2011 | 10:07 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

שלום רב! השם המדעי לתופעה: Telangiectatic matting (ניתן לחפש מידע נוסף באינטרנט לפי המונח הזה). קיימות כמה סיבות להופעת "נימי עכביש" לאחר טיפול ע"י הטרשה עדינה: 1. קיום לחץ גבוה במערכת ורידית שטחית גם במקרים שאין דליות הנראות לעין. האם נערכה בדיקת דופלקס (סוג לש אולטרה סאונד) לפני התחלת הטיפול? 2. גורם המשפיע הנוסף: טיפול הורמונלי כגון גלולות למניעת הריון. 3. תורשה – האם יש סיפור משפחתי של "נימי עכביש" במשפחה? 4. עודף משקל ברוב המקרים התופעה חולפת מעצמה במשך מספר חודשים (בין 3 ל- 12). קיימים דיווחים על טיפול מונע של התופעה ע"י מתן תרופות מסויימות לפני ובזמן ההטרשה. במידה והתופעה קיימת יותר משנה יש לשקול טיפול בלייזר חיצוני או IPL. בסיכום: התופעה לרוב נעלמת מעצמה. היא יכולה להתרחש לאחר טיפול ע"י המומחה הכי גדול. בברכה, ד"ר א. קנטרובסקי

03/10/2011 | 10:44 | מאת: מאוכזבת

שנית, ביצעתי בדיקת דופלר טרם ההטרשה והכל יצא תקין. תופעת הופעת נימים חדשים לאחר טיפול הטרשה אולי מוסברת ע"י כמה וכמה סיבות: אני לוקחת כדורים למניעת הריון מסוג יאז שלפיני מיטב הבנתי הינם במינון נמוך יחסית לשאר הגלולות בשוק, קיימת נטייה גנטית לנימי עכביש, אני בעלת מעט משקל עודף (BMI 26.85) וגם מטופלת באלטרוקסין לתת פעילות של בלוטת התריס. עדיין לא מובן לי למה ההטרשה שבוצעה לנימים הקיימים לא עבדה. איך יתכן שהוזרק חומא מטרש ואף נימ לא "הוטרש". האם ההצלחה תלויה ברופא/בשיטת הטיפול או שהבעיה טמונה בכך שלאור כל האמור בפסקה השניה בכלל לא מומלץ לבחורה כמוני לעבור את הטיפול הזה? אודה מראש לתשובתך

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים