ורידים בולטים אצל בני

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

19/09/2012 | 08:50 | מאת: רחלי

בני כמעט בן 17 לפני כמה ימים הופיעו אצלו ורידים בולטים בחלק האחורי של רגל ימין בלבד באזור של מאחורי הברך וקצת מטה מהי תופעה זו וכיצד מטפלים בה? תודה מראש

30/09/2012 | 09:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

ברוב המקרים מדובר בתופעה על בסיס תורשתי. אך גם חבלה מקומית באיזור בעבר יכולה לגרום לורידים מורחבים. יש מקרים נדירים שהופעה של דליות בגיל זה כרוכה בלחץ באגן על ורידים שמנקזים את הדם מהרגל. כדאי להתיעץ עם רופא משפחה ואם יש חשד לתופעה מעבר לפגם אסטטי יש לשקול פניה למנתח כלי דם.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים