סקלותרפיה בזמן הריון

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

24/08/2012 | 11:35 | מאת: איילת

שלום, אני בת 29בתחילתו של הריון. עברתי מספר טיפולים לאחרונה להעלמת ורידים ונימים. לגופי יש נטייה לייצר נימים ולכן אני דואגת שבמהלך ההריון הכל יחזור ואף יחמיר. ברצוני לדעת - מדוע אומרים שאסור לבצע טיפולי סקלותרפיה במהלך ההריון? מה התהליך שזה גורם לגוף? ומה הנזק שזה עלול לגרום?

26/08/2012 | 13:30 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

בטיחות של מתן התרופות שמשמשות לטיפולי הטרשה (סקלרוטרפיה) לא נבדקה בתקופת ההריון. בנוסף, בתקופת ההריון קיימת תופעה של החלשות דפנות הורידים (סביבה הורמונאלית, לחץ על ורידי האגן) שיכולה לחלוף לאחר הלידה ואז חלק מנימים מורחבים או דליות יחזרו למצבם התקין. למניעת הופעת הרחבה של נימים וורידים מומלץ שימוש בגרבי לחץ י להריון כבר מתחילת התקופה. זה הטיפול המומלץ והבטוח.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים