כאבים מעל חודשיים בגב תחתון+עכוזים+רגל שמאל+מפשעות

דיון מתוך פורום  כאבי גב

30/07/2013 | 14:27 | מאת: סיגל בן צבי

אשמח חוות דעתך על הפיענוח הנ"ל ומשמעותו כי יש האומרים שזה לא נורא ולא מסביר את הכאבים שלי שלא מרפים. יש מה לעשות?מה כדאי לי לעשות?מה נכון לי לעשות?מה יפסיק את מעגל הכאבים הזה? ממצאים: א. בחתכים הסגיטליים: 1. מודגמת עמדה לורדוטית תקינה של הקטע המותני. 2. עוצמת אות תקינה מלשד גופי החוליות. 3. גובה תקין ועוצמת אות תקינה של הדיסקים הבין החוליתיים. 4. הקונוס המדולרי ממוקם בגובה D12-L1 ב. בחתכים האקסיאליים: בגובה L1-L2: רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L2-L3: רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. מודגם בלט דיסק היקפי המשיק לשק הדוראלי. בגובה L3-L4: רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. מודגם בלט דיסק היקפי מינימילי המשיק לשק הדוראלי. בגובה L4-L5: רוחב תקין של תעלת השדרה. מודגם בלט דיסק היקפי יותר לשמאל הגולש אל מוצא הפורמינה השמאלית. ומשיק לשורש L4 היוצא. בגובה L5-S1: רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. מודגם בלט דיסק עם סדק אנולרי מלווה פורמינלי שמאלי המשיק לשורש L5 היוצא. מודגמת לומבריזציה של S1. גוף חוליה L5 זוהה ע"י הרצועה האיליו-לומברית הנאחזת אל הזיז הרוחבי של החוליה. בסריקת המפרקים הסאקרו-אליאקליים: המפרקים הסאקרו-אליאקליים מודגמים סימטרים ותקינים דו"צ. ללא עדות לבצקת או האדרה של המשטחים הפירקיים המחשידה ל- סאקרו אליאיטיס. הפורמינות הסקראליות מודגמות תקינות.

הממצא ב L4-5 לא נשמע תקין בכלל. כל תשובה מעבר לזה לא רצינית מבלי לבדוק אותך/לראות מה מפריע/איזה תנועות מכאיבות וכו' . בקיצור אם את סובלת ממליץ שתבואי לבדיקה עם ההדמיה, למרות שאמרו לך שהכל בסדר. בברכה דר' קינן

27/08/2013 | 14:23 | מאת: קרן אור

שלום סיגל, כמי שסבלה שמכאבי תופת שנים אני יכולה להמליץ לך בשמחה על מטפלת מדהימה בשם מירה סער, ממשיכת דרכו של הבייגלמאכער מחדרה אני מאמינה שתוכל לסייע לך לפחות בהפחתת הכאבים שלא מרפים וחזרה לחיים טוהים ונורמלים בהצלחה

מנהל פורום כאבי גב