כאבי גב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

27/07/2013 | 08:23 | מאת: אילה

מזה מספר חודשים אני סובלת מכאבי גב בגובה החזה, בעיקר בצד ימין. הכאבים מופיעים לרוב במצב שכיבה, כשאני מסתובבת מצד לצד, ובעת הקימה מהמיטה. עוצמת הכאב בדר"כ מעירה אותי ולפעמים גורמת לקושי בנשימה. במהלך היום הכאב בדר"כ לא קיים. בצעתי צילום רנטגן של החזה והתוצאה- ללא ממצא. בצילום עמוד שידרה גבי נאמר "שינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קדמיים וצדדיים. מה המשמעות ומה ניתן לעשות?

משמעות הפענוח של צילום עמוד השדרה היא שיש עדות לשינויים ניווניים ( בלאי טבעי של מערכת השלד עם הגיל ) בעמוד השדרה הגבי. עובדה זו לא בהכרח מסבירה למה כואב לך. אם זה מאד מפריע - נראה שיש צורך בהדמיה מעמיקה יותר מצילום - בדיקה כמו סיטי או MRI של עמוד השדרה הגבי. בהתאם לממצאי ההדמיה הנ"ל - אפשר יהיה לקבוע קודם כל מה הסיבה לכאב, ואז איך מטפלים ומה עושים. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב