כאבי גב ( L5-S1 )

דיון מתוך פורום  כאבי גב

13/07/2013 | 19:47 | מאת: אבירם

אני סובל כבר שנתים מכאבי גב בעקבות תאונת דרכים (עפתי מאופנוע על הגב ). בCT גילו לי פריצת דיסק ב L5 S1, ואורטופד גב הציע לעשות צריבת דיסק אך סירבתי. בכל מקרה, יש דרכים להקל על הכאב? אני כבר לוקח אוקסיקונטין 20MG על בסיס קבוע, והכדורים האלה פשוט הרגו אותי. התופעות לוואי האלה פשוט מבאסות אותי אבל אין לי ברירה, אני לא יכול לעבוד יותר מ10-20 דקות בלי הכדור הזה. אז אין לי ברירה אני לוקח . בקיצור, לא נדבר יותר על כדורים... יש דרך אחרת להקל על הכאב בלי לקחת את הכדור המחורבן הזה שהורס לי את החיים?

אבירם שלום מסכים שלחיות על נרקוטיקה כמו אוקסיקונטין זו לא אופציה. אופציות טיפוליות אחרות : פיזיותרפיה הידרותרפיה מרפאת כאב ניתוח להיות יותר ספציפי מזה - אני חייב לבדוק אותך ולראות אם מה שתואר ב CT כפריצת דיסק לפני שנתיים אכן כך' ומה חומרת המצב. סביר להניח שיש צורך גם ב MRI לפני שמחליטים איך להתקדם. בכל מקרה - אוקסיקונטין זה בבירור לא הפתרון. בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב